Foto top

Foto top

woensdag 30 april 2014

Reportage WLS

Wie had dat ooit gedacht, ons huis in de Wonen Landelijke Stijl??? Al jarenlang ben ik geabonneerd op dit mooie blad, eerst Wonen Engelse Stijl, en genoot altijd van alle prachtige huizen die daarin stonden. Nooit gedacht dat ons huis daar ook eens in zou staan. Wat dat bloggen allemaal wel niet teweeg brengt; eerst een reportage in het AD en nu dit, ben er stil van.






Het leuke is dat er dit keer nog meer bekenden van velen van jullie instaan, volgens mij gaan ze alle blogsters af. Ondertussen is er al weer heel wat veranderd in ons huis, nieuwe tv-kast, nieuwe bank, poef eruit enz, enz., maar ik denk dat dat wel altijd zo zal blijven met ons woonfreaks.

Ga hier lekker even van genieten, fijne week allemaal!!

Groetjes Alie

maandag 28 april 2014

Mijn oranje-vondsten

Wat een topdag was het Koningsdag 2014 en wat was het weer heerlijk. M'n moeder, zuster en ik hebben een heerlijk dagje gehad en ook nog aardig wat leuke spullen gevonden. Volgend jaar zullen we toch een bolderkar op de kop moeten tikken :)

Hier een paar van de vondsten


Deze gave "Hoffz-kandelaar" voor slechts € 6,--.


Nog wat kaarsen erin......


Deze mooie schaal met bijpassende beker, lekker stoer


Dit mooie "Tierlantijn"-lampenvoetje voor € 1,--. Moet ik nog een plekje voor zoeken.


Deze kandelaar vond ik ook wel wat hebben. Voor € 1,-- kun je je toch niet bekopen??

Wij hebben weer genoten. Zaterdag a.s. is er hier op Urk een grote rommelmarkt, wat zullen we daar weer voor schatten vinden??

Wij gaan hier lekker vakantie houden deze week!

Groetjes Alie

donderdag 24 april 2014

Wijntafeltje

Jaren geleden was ik op zoek naar zo'n mooi verweerd wijntafeltje en als je lang genoeg zoekt, vind je meestal ook wel wat je zoekt. Ik vond toen een prachtig model tafeltje voor slechts € 7,50. Het tafeltje heeft al heel wat plekjes in ons huis gehad, maar ik vond hem te klassiek, dus een paar weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken (ik bedoel 7,50, wat kan er misgaan??) en heb ik een middag zitten .....


schuren en schuren. Ik was bang dat er een harde laag op het blad zou zitten (opgelegd), maar dat viel gelukkig mee. Hij werd steeds mooier (vond ik).



Nu staat hij al een tijdje te pronken in onze kamer en ik moet zeggen; vind hem nu veeeel mooier.


Je hebt echt niet veel geld nodig om van je huis een paleisje te maken, als je maar geduld hebt. Deze tafeltjes worden voor een kapitaal verkocht tegenwoordig, terwijl er nog zat te vinden zijn met een lelijk jasje aan. Je moet er gewoon even doorheen kijken.


Zaterdag wordt weer een topdag voor ons dames, overal rommelmarkten en vrijmarkten. Wij zijn in ieder geval de hele dag op de vrijmarkt in IJsselmuiden te vinden. Echt top daar! Hoop dat het weer ook een beetje meewerkt.

Groetjes Alie

vrijdag 18 april 2014

GOEDE vrijdag



Goede Vrijdag: gestorven, begraven en op de derde dag weer opgestaan!! Dat is Pasen voor ons.

Hele fijne dagen toegewenst allemaal,

groetjes Alie

maandag 14 april 2014

Glas-in-lood en gebrandschilderde ramen

Omdat ik de laatste tijd heel veel vragen en opmerkingen over ons glas-in-lood raam krijg en over onze deuren tussen de kamer en de keuken, deze post. Want dit hoeft echt niet duur te zijn. Voor weinig geld kun jij je ramen ook omtoveren.


Dit ronde raampje vroeg gewoon om glas-in-lood vond ik, dus eens rondkijken. Ik vond bij de schilder een rol plak-lood. Je kunt het in allerlei patronen opbrengen, dus eerst een patroon op een stuk papier getekend en dat daarna achter het raam plakken, dus aan de buitenkant.


Dan ga je plakken en wordt dit het resultaat. Het zit hier al jaren op en blijft prima. Doet een beetje ouderwets aan.


Had nog een stukje over en dat heb ik in één van onze achterramen geplakt, maar in bijvoorbeeld een bovenraampje is het ook leuk


Gebrandschilderde ramen zijn niet te betalen en omdat ik, jaren geleden toen de kinderen nog klein waren, gek werd van de vingers in deze ramen en dat op een goedkope manier na wilde doen, maar iets anders verzonnen.


Ik heb een rol matte raamfolie gekocht en daar figuren uitgesneden met een stanley-mesje. Wel even wat werk, maar het geeft echt een heel leuk resultaat.


De deuren staan nu meestal open, zo lijkt het lekker ruim


Dit raam is een ander verhaal. Hier zit al vanaf de bouw een noodruit in. Ik was het wachten op een nieuwe ruit zat en heb er maar wat ingeschilderd. Vind het eigenlijk nog wel leuk staan ook hahaha. Zit mij goed!

Hoop dat ik jullie vragen een beetje beantwoord heb. Allemaal een goede week toegewenst!

vrijdag 11 april 2014

Loveseat

Al 21 jaar hebben wij een prachtige creme leren chesterfield in onze kamer staan en voor mijn doen is dat heel lang. Het is een heerlijke bank en je kunt niet zien dat hij gebruikt is, maar helaas........ ik vind hem niet echt meer in ons landelijke interieur passen en toen ik deze loveseat dan ook op (ja natuurlijk zij weer) MP zag, bijna hetzelfde als onze andere bank en ook precies de goede kleur en voor slechts..... 50 euro, heb ik hem gekocht. De chesterfield gaat niet weg hoor, maar staat nu op zolder bij m'n zoon op de kamer. Je weet maar nooit.


Het is eigenlijk een klein bankje en de kleur past ook precies bij de rest.



Past toch mooi bij onze andere bank?



Hier onze oude bank, ook nog mooi hè??

Weer even wat anders voor een klein prijsje, daar hou ik van.

Fijn weekend allemaal! Groetjes Alie

zaterdag 5 april 2014

Van alles wat

Gister was hier een gezellige voorjaarsfair en heb ik een leuke kruik gekocht. Ik kan daar altijd zo blij van worden als ik dan iets moois vind.


Past mooi bij de rest van m'n spullen. Ze waren er in verschillende vormen en maten, maar deze vond ik gelijk zo gaaf. Hij is van het merk Brynxz.



De rozenbotteltakken vind ik eigenlijk het hele jaar door mooi.


Dit kastje staat in ons kleine halletje bij de voordeur met heel veel decoratiespullen, want daar moet je toch ook een kant mee op natuurlijk. Hij was gewoon wit, maar dat begon me een beetje te vervelen, dus.


Ingesmeerd met ....... pastewax (carbon) en je hebt gelijk een verweerd oud kastje. Ben het hele huis al doorgeweest met die was, is zulk heerlijk spul.


Heel snel een leuk resultaat.


Bij de Zeeman vond ik deze gave doek voor € 5,--. Het is een soort plaid en lijkt zo linnen. Ja, daar heb je soms ook wel hele leuke dingen.


Groetjes van mij!

dinsdag 1 april 2014

Nieuw bericht blog Boelschuur

Heb weer een nieuw berichtje op mijn andere blog gezet (zie zijbalk). Weer hele leuke spullen binnengekomen.



Tot ziens in de Boelschuur (je kunt je ook aanmelden, zodat je niets meer hoeft te missen).

Groetjes Alie